Brochures

De vertrouwenspersoon

Een sterke positie van de vertrouwenspersoon is in het belang van werknemer én werkgever. Want vertrouwenspersonen kunnen ongewenste omgangsvormen als pesten, intimidatie en discriminatie op het werk aanpakken en voorkomen. Ook kunnen werknemers misstanden en integriteitsschendingen melden bij vertrouwenspersonen. Dat voorkomt later grotere schade voor de eigen organisatie.

De meldregeling

Een praktische handreiking voor het opstellen of aanpassen van uw meldregeling. U vindt hierin ook handige tips waarmee u de meldregeling goed kunt inbedden in uw integriteitsbeleid. De brochure is vooral bedoeld voor diegenen die binnen hun organisatie een rol hebben bij het opstellen en uitvoeren van een meldregeling en van integriteitsbeleid.

Werken aan cultuur

De voordelen van een open cultuur binnen organisaties zijn duidelijk: meer kwaliteit en plezier op de werkvloer, minder ziekteverzuim, minder kans op misstanden en meer vertrouwen van collega’s, klanten, burgers en stakeholders. Niet voor niets hechten steeds meer sectorale codes en toezichthouders eraan dat werkgevers investeren in een goede cultuur. Maar hoe doet u dat op een slimme en effectieve manier? En wat is ‘cultuur’ precies? Dat vindt u in deze brochure.

 

 

 

 

Deel via: