Kennis & Preventie

Het bevorderen van een bedrijfscultuur waarbinnen misstanden worden voorkomen, is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Preventie, vroege signalering en tijdige interventie verkleinen de risico’s voor werknemers én werkgevers. Het getuigt van goed werkgeverschap om maatregelen te treffen die de kans op incidenten verkleinen en risico’s verminderen. Werkt u aan integriteit en compliance in uw organisatie? Op deze pagina vindt u brochures, modellen, tools en relevante publicaties. Voor professionals die bouwen aan ethische organisaties.

Brochures

Bent u op zoek naar informatie over het opstellen van een goede meldregeling? Op de pagina brochures vindt u een praktische handreiking voor het opstellen of aanpassen van uw meldregeling.

Modellen & codes

Sectorbreed zijn er diverse handreikingen en governance codes opgesteld. Op deze pagina vindt u een aantal modellen en governance codes.

Research

Op deze pagina vindt u rapporten, onderzoeken wetenschappelijke publicaties over klokkenluiden, integriteitsmanagement en ethische organisaties. Met deze kennis kunt u bouwen aan compliance, integriteit en goed werkgeverschap.

Publicaties

Het Huis voor Klokkenluiders publiceert regelmatig in verschillende vakmedia over integriteit en ethiek. Bovendien verzamelen we hier interessante publicaties van andere auteurs en organisaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel via: