Onderzoek

Misstand en/of gedrag werkgever onderzoeken

Het Huis voor Klokkenluiders kan in een aantal gevallen zelf onderzoek doen. De onderzoekers van het Huis voeren dit onderzoek onafhankelijk uit.

U kunt in twee gevallen een verzoek indienen voor een onderzoek:

  1. U denkt dat er sprake is van een misstand op uw werk. Intern heeft u dit al aangekaart, maar er wordt niets gedaan met uw melding.
  2. U vindt dat uw werkgever u benadeeld heeft omdat u een melding heeft gedaan.

In beide gevallen kunt u zich het beste wenden tot een van de adviseurs van het Huis. Zij kunnen u vertellen of het aanvragen van een onderzoek in uw geval mogelijk is, hoe u zo’n verzoek moet indienen bij het onderzoeksteam en hoe zo’n onderzoek in zijn werk gaat. Ook krijgt u advies over de mogelijke consequenties van een onderzoek voor uw persoonlijke situatie.

Onafhankelijkheid en vertrouwelijkheid

De afdeling Advies en de afdeling Onderzoek van het Huis werken onafhankelijk van elkaar. Adviseurs van het Huis mogen geen informatie geven aan de onderzoekers binnen het Huis. Wat u bespreekt met een adviseur blijft geheim, tenzij u toestemming geeft om deze informatie te delen met de onderzoekers. Andersom werkt het precies zo. Adviseurs mengen zich niet in een onderzoekstraject van een klokkenluiderszaak.

Onderzoeksrapport

Aan het eind van het onderzoek stellen de onderzoekers een rapport op. De werkgever en de klokkenluider kunnen op het concept reageren. Als de onderzoekers concluderen dat er sprake is van een misstand, staat in dit rapport wat (waarschijnlijk) de oorzaken zijn en wat de gevolgen zijn. Ook kunnen er aanbevelingen voor de werkgever in staan. Ten slotte maken de onderzoekers het rapport openbaar. Hier staan echter nooit namen in van personen of organisaties.

 

Deel via: