Structuren en procedures

De structuren en procedures in uw organisatie hebben grote invloed op het gedrag van medewerkers. Met gerichte structuurmaatregelen beschermt u de integriteit van uw organisatie. Met bijvoorbeeld een registratie van financiële belangen, een overzicht van kwetsbare functies en een registratie van nevenfuncties.

Direct aan de slag:

  • Welke zelfregulerende richtlijnen gelden er voor bedrijven? Het ICC heeft ze op een rij gezet in het ICC Business Integrity. Compendium
  • Wat moet u als overheidsorganisatie allemaal regelen? Lees het in de Modelaanpak Basisnormen Integriteit.

Ook de inrichting van de werkomgeving beïnvloedt het gedrag van medewerkers. Met een slimme organisatie-inrichting uw medewerkers kunt helpen zich integer te gedragen. Soms met gerichte nudges, soms op een eenvoudige manier. Als er geen contant geld in omloop is, kan het niet verdwijnen.

In elke organisatie bestaan integriteitsrisico’s. Bijvoorbeeld waar geld in het spel is, er vertrouwelijke informatie beschikbaar is, of collega’s buiten het zicht van anderen werken. Niet elk risico is helemaal weg te nemen, maar u hoeft medewerkers ook niet onnodig in verleiding of in gevaar te brengen. Met een risicoanalyse kunt u vermijdbare risico’s wegnemen en zorgen voor een veilige werkomgeving.

Meer achtergrondinformatie vindt u ons documentatiecentrum.

 

Deel via: